Milton!

sitter och snyftar eftet att en en gång läst historien om drömhästen Milton och hans älskade ägare John Whitaker...

♥ ♥ ♥

Hästen Next Milton föddes 1977. Han var efter: Marius och undan Aston Answer. Han födelsenamn var Marius Silver Jubilee men när han köptes samma år av Caroline Bradley ändrade hon hans namn till Milton. Han reds in av Caroline som trodde mycket på den lilla hingsten. Tyvärr dog Caroline Bradley endast 37 år gammal. Därför hamnade Milton hos John Whitaker som var en ryttare som Bradley hade beundrat mycket. Det var med John Whitaker som Milton blev känd för sina många vinster i hästhoppning och Milton fick sitt sponsornamn Next Milton. Senare fick John Whitaker en annan sponsor och Milton fick sponsornamnet Everest Milton. Milton kallades för Sagohästen och har blivit något av en legend inom hästvärlden med över 10 miljoner kronor i vinstpengar. Han var den första hästen utanför galoppsporten att vinna så mycket pengar. Milton avslutade nästan varje runda med ett glädjeskutt rakt upp i luften och det syntes att han älskade hoppning.

Milton var skinande vit och hade mycket stor hoppkapacitet. Han var 168 cm i mankhöjd och tillhörde hästrasen Holländskt varmblod (som Pepita) även om hans mamma var av engelsk härkomst. Tyvärr var Milton kastrerad och kunde därför aldrig användas i avel, och därför finns idag inga avkommor efter denna fantastiska häst. John Whitaker säger ofta att: "En sån häst har man bara en gång i livet".

Miltons karriär började 1985 och 1994 pensionerades han. Men innan dess hann han med en uppvisning i Globen Horse ShowStockholm. Där bjöd han på en dans med stegringar och glädjeskutt och när han lämnade arenan skakade hela Globen av alla applåder och Milton lämnade banan med en gråtande John Whitaker på ryggen. Väl hemma fick han gå och beta i hagen. Milton dog 22 år gammal den 14 juli 1999 i sin hage. Han begravdes på John Whitakers farm i Yorkshire.

♥ ♥ ♥

milton...

Kommentarer
Postat av: L&E - Tävlingsryttarnaa - Från botten till toppen!

Hehe ah det är fint :)

Våra ponnyer heter Merry Candy och Pettson :)

2011-03-21 @ 22:49:58
URL: http://tavlingsryttarnaa.blogg.se/
Postat av: Josefin

Sv: Tack :) Han är en NF (new forest) :)

2011-03-22 @ 06:17:41
URL: http://josefinzander.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Vi har lätt et snyggaste namnet (Y)!

Florran är en import från Irland så man vet inte riktigt, men gissar på connemara, irländsk vagnshäst och något mer? ^^

Din häst ser också fin ut! :D

2011-03-22 @ 14:38:30
URL: http://alexisen.blogg.se/

Kommentera och gör mig glad :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback