Lagträning imorn! :D

Lagträning imorrn för Katarina Aggring! :) ska bli skit kul! jag red ut idag och klättrade lite, så hon kommer att vara pigg och glad imorn på träningen :) ska bli kul att få se alla lagkamraternas hästa och hur fint dom hoppar, har bara sett dom på bild. nu ska jag hoppa bak till att jag skrev att jag klättrade med Pepita, det var jättekul! det var ingen riktig stig men vi bara traska runt där lite upp och ner bland måssa stenar osv, men vart dock lite rädd när jag såg att det var vildsvins spår överallt! dom går ju runt och gräver upp och geggar med mossan och leran... bild:

jag har inte tagit bilden själv utan hittat den på google, men tog den bara för att visa hur det ser ut. (tar bilder på spåren vid mej imorron och lägger ut)

♥ ♥ 

Död råtta :O

Mina katter Rosa och Maja
(döpte om Ariel till hennes gammla namn Maja, för att hon reagerar på de bättre)
har gjort sitt jobb, det låg en Stor fet råtta, huvudlös och blodig framför matskålen imorse, inte kul :(
det är ju dämysigt ellerhur?! ;)rför vi har katter, men... det var blloddroppar i hela sadelkammaren! och huvudet ligger under min sadel!!! mysigt ellerhur?! ;)jag är okej med att dom böda den men dom kan väll åtminstonde äta upp den istället för att lämna kropsdelar lite överallt!

Jag tog inga bilder och ni kanske förstår varför :)
♥ ♥ 

Mmmm...

Mmmmm....     ostbollar :)

♥ ♥ 

Pongo vill åxå ha :)

Stegrande ponny och ny ridstig!

Efter att ha ridigt lite i ridhuset bästämde jag mej för att ta en kort sväng ut, cirka 200 meter från ridhuset börjar hon stegra (som vanligt) men jag bara gör som alltid gör, drar i ena tygeln så hon tappar balansen och måste gå ner! men i vanliga fall brukar hon bara små stegra, den här gången trodde jag hon skulle slå runt! och hon gjorde det i en uppförs backe dessutom! jag kunde ingenting annat än att hålla fast big i manen och krama om med benen! 10 minuter senare när hon tog en liten paus från bockningarna och stegrandet satt jag av och lädde henne, jag är inte nån som ger upp direkt ;) hon skulle gå framåt!  Vi gick förbi en gammal ko-gård och vidare uppför en backe och isttället för att fortsåtta rakt fram svängde jag in till höger på en mysig ridstig. Den gick lite uppochner fram och tillbaka men den var jätte fin och det var ganska bra underlag och så kom vi ut på en äng och lite längre bort ligger sjön!! och jag hittade ett litet ställe där vassen upphörde! äntligen ett ställe man kan bada med hästarna på!  jag gick tillbaka till ängen och följde traktorspåren som gick lite runt på ängen (där man kan gallopera i sommar) :) jag har hittat dom 2 grejerna jag ville ha på min gård, ett ställe att bada med hästarna och en äng att gallopera på :D sen satt jag upp och galloperade hem :)

Stall Norrvad :)

Börjar äntligen känna mig som hämma i stallet nu :) skrev Stall Norrvad på vår anslagstavla och jag flyttade Pepita till boxen längst in istället, för in där hon kan sticka ut huvudet som hon älskar att göra ;) så himmla skönt att kunna göra vad jag vill!! satte på högsta ljudet på lurarna och dansa runt i boxen samtidigt som jag mockade ♥ ♥ 


Bus i ridhuset :)

Jag och pepita busade lite i ridhuset idag :) medans mamma red i fin samlad gallop,
sprang jag och pepita runt:

Barbacka över sockerbitshinder,
red bakochfram,
i damsadel,
stående,
i slutet låg jag ner på henne ochså :)
det va myysigt <3 hennes rumpa är den skönaste kudden i världen! :D
Pepita i hagen <3

PEPITA!

Pepita busade sig igen efter en sväng ut med en tjej från grannstallet skulle jag rida lite i ridhuset men pepita ville upp till stallet och mysa så hon tvärsanade och började stegra sig jag skänkla och piska på henne men hon reste sig bara högre och högre! jag fick hålla i mej i manen för att hålla mig kvar på hästen! fast jag fick henne att gå till slut :)
Hon ä lite knasig min polle ♥ ♥ ♥

Träning för pernilla igen! :)

Det va jättekul! först så tränade vi lite hinder i zick zack och sen tränade vi på omhoppnings svängar!
(bästa jag vet!) på min tävlingshöjd 80, ja vet ganska lågt men man måste ju börja nån stans!
jag kom på ett räcke snett igenom och sen skulle jag göra en snagg sväng framför ett annat räcke och hoppa en åxer "kompliserat" här är en skiss så ni fattar nånting (jag är en dålig förklarare).
Jag är ganska dålig på att rita ochså men aja ni ser va ja menar ;) (förhoppningsvis)

Milton!

sitter och snyftar eftet att en en gång läst historien om drömhästen Milton och hans älskade ägare John Whitaker...

♥ ♥ ♥

Hästen Next Milton föddes 1977. Han var efter: Marius och undan Aston Answer. Han födelsenamn var Marius Silver Jubilee men när han köptes samma år av Caroline Bradley ändrade hon hans namn till Milton. Han reds in av Caroline som trodde mycket på den lilla hingsten. Tyvärr dog Caroline Bradley endast 37 år gammal. Därför hamnade Milton hos John Whitaker som var en ryttare som Bradley hade beundrat mycket. Det var med John Whitaker som Milton blev känd för sina många vinster i hästhoppning och Milton fick sitt sponsornamn Next Milton. Senare fick John Whitaker en annan sponsor och Milton fick sponsornamnet Everest Milton. Milton kallades för Sagohästen och har blivit något av en legend inom hästvärlden med över 10 miljoner kronor i vinstpengar. Han var den första hästen utanför galoppsporten att vinna så mycket pengar. Milton avslutade nästan varje runda med ett glädjeskutt rakt upp i luften och det syntes att han älskade hoppning.

Milton var skinande vit och hade mycket stor hoppkapacitet. Han var 168 cm i mankhöjd och tillhörde hästrasen Holländskt varmblod (som Pepita) även om hans mamma var av engelsk härkomst. Tyvärr var Milton kastrerad och kunde därför aldrig användas i avel, och därför finns idag inga avkommor efter denna fantastiska häst. John Whitaker säger ofta att: "En sån häst har man bara en gång i livet".

Miltons karriär började 1985 och 1994 pensionerades han. Men innan dess hann han med en uppvisning i Globen Horse ShowStockholm. Där bjöd han på en dans med stegringar och glädjeskutt och när han lämnade arenan skakade hela Globen av alla applåder och Milton lämnade banan med en gråtande John Whitaker på ryggen. Väl hemma fick han gå och beta i hagen. Milton dog 22 år gammal den 14 juli 1999 i sin hage. Han begravdes på John Whitakers farm i Yorkshire.

♥ ♥ ♥

milton...

:)

Kopiera gärna texten och ha med på din blogg också så folk får veta vad du föredrar:)

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt (i hästsvans då, klarar inte av utsläppt :P)

kingsland - equiline

större variant på häst - nättare variant (Stor men nätt;))

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

john whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat  (eller beror på hur sämre defineras:P)

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana 

hoppsadel - dressyrsadel

gräs - grus

meeting - endags tävling 

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional- Lokal (siktar på de högsta ;)

Lösdrift- Inte lösdrift

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man (beror på hästen)

Vinter - sommar

Träna på bana - rida ut

Hööks - Horze

Pessoa - pelham

veredus-eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven - isabell werth

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

nätt häst - grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

isabell-skäck

pigg häst-lugn häst

körning-tömkörning

lindor-skydd

valack-hingst

Travsport - Galopp

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning-hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt  (Fast rida för nolla tycker jag nog egentligen) 

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

titta på en bra film-hästhoppning

Shutterfly - Butterfly flip

kingsland - pikeur 

bädd - inte bädd (i boxen)

regional - nationell

helskodda - halvskodda 

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård
- ''på en ridklubb'' 

martingal - utan martingal 

liten häst - stor häst


svart kavaj - blå kavaj

schabrak - Vojlock

Täby centrum med Veronika, Julia och malin!

Sov över hos Veronika igår! hennes kompis Mailin va där me. Vi bjöd över David och såg på en skräckis som heter "The perfekt getaway" den var liiite förvirrande. när filmen va slut
tog det typ 10 min innan vi lykats klura ut den,
men den skiitbra! :) efter en GIGANTISK frukost  nästa dag åkte vi till Tebban :D mötte upp Julia där. Jag köppte ett par as heta solglasögon och ett halsband <3

Täby centrum med Veronika, Julia och malin!

Sov över hos Veronika igår! hennes kompis Mailin va där me. Vi bjöd över David och såg på en skräckis som heter "The perfekt getaway" den var liiite förvirrande men skiitbra! :) efter en GIGANTISK frukost  åkte vi till Tebban :D mötte upp Julia där. Jag köppte ett par as heta solglasögon och ett halsband <3 

Clear round!

clear rounden på Täby ryttarCenter gick sådär
:Ι första ronden på 75 gick jätte dåligt :( 12 fel! efter 2-an glömmde jag vägen och gjorde en konstig volt (8 fel) sen stanade hon på 3 an (4 fel till) :( resten gick bra!

Ronden på 90 gick myckt bättre :) jag va 0-a (teoretiskt sätt) men jag fick driva tills jag fick kramp! jag tror jag tog mej igenom banan på crika 3,5 sikunder ;)
men jag glömmde vägen på sista så jag gjorde en volt :(
men välte elr stannade inte :)

Hon blev ju skodd imorse, vår gammla hovslagare va jätte dålig pepita hadde 3 storlekar för stora skor och Dippens skor pekade innåt! så vår nya (Sander) fick göra en hov-makeOver så det gjorde nog lite ont i hennes hovar,dom var jätte varma när vi kom hem :(
men hon var jätteduktig som kämpade på min lilla bäbis ♥ ♥ ♥

Pongo :) och en rumpliknande mandarin ;)

Pongo och jag...
och en rumpliknande mandarin ;) (min humor)
:):):):):):):):):):):):)

Rosa!!

Jag vet va ni tänker "vilket gävla tjat om hennes katt!!" men jag skriver om henne iallafall ;)

Imorse när jag var i sadelkammaren och fixxade med kanin maten så hörde jag ett litet kraffsande ljud och sen "miijaouu" jag tittade ut genom fönstret och där satt Rosa utanför och jamade och ville komma in!
pongo börgade såklart skälla och stackars rosa blev jätte rädd och sprang iväg (igen) dumma hund :(

Förberedelser!

Mini tävling imorrn!! har tagit fram vita risbyxor, putsat sadel, träns, martingal, benskydd... tagit fram vitt schabrak och lagt in allt i vår häst buss, borstat Pepita satt in henne i boxen igen för att sen sucka när hon rullar sig...
Gammal bild... hon blev liite stark ;)Tappad sko (igen)

Idag red jag ut på pepita med några tjejer från grannstallet var jätte mysigt, vi red i skiit djup snö, den var unifär upp över knäna på Pepita (min D-ponny) den kom vi ut på en gammal traktorväg med lite isfläckar här och där och då märkte jag att hon halkade som Bambi på hal is :) hon måste ha tappat en sko i snön :(. Men som tur är så ska hästarna skos på fredag innan tävlingen ♥ ♥ Okej jag behöver råd! Jag funderar på om jag ska klippa manen på min skäck Pepita elr om jag ska ha den "hopp ponny kort"
jag älskar skäckar med lång man :)!
men då kan man inte knoppa :(
Fast jag är ju iförsej värdelös på att knoppa :(
HJÄLP!

Clear round!! :D

Vi hittade en liten clear round på Täby ryttarcenter på fredag!! ;)
älskar sånna här små tävlingar, för man behöver knappt anstränga sig och jag blir inte nervös för det gör inget om vi gör fel ;D
De är en omgång på 75 och en på 90 fanns inte på 80 men 75 funkar lika bra ;) Vi ska på cirka 2-3 små tävlingar och sen nåra lokala också innan Allsvenskan som "förberedelse" ;)
Jag och Pepita <3

hoppträning!

hoppträniing för Pernilla igen! de va jättekul!
hoppade bara 80 men ialaf de är den höjden ja ska hoppa i allsvänskan så... 
jättekul!!

Pepita fick en Dush!! :)

De här vädret får min svart vita ponnys, vita delar att förvandlas till bruna...
Bild BEVIS!! ;)
Så jag bestämde mig för att ge henne en dush! Efter att ha letat igenom hela bergshamra efter hästshampo,
kom jag fram till att vi inte har mågot kvar :'( Så jag fick andvända mitt shampo, funkade lika bra! ;).  Pepita såg ut som en Vit fluffig Pudel ;)
Glömde mobilen såklart, så kunde inte ta några bilder :(, men hon blev ganska ren,  men jag blev nog renare som hon ruskar på sig ;)

Blåmärke! Och fruktsallad ;)

Mitt blåmärke efter när jag ramlade av på hinder har blivit Blå grön gul aktigt nu! ;)
det gör inte så ont längre men det  ser ut som att jag har blivigt misshandlad! ;)
tyckte synd om mig själv så jag gjorde en fruktsallad med chocolad sås över ;D
SUPER GOTT!
Mummmms....

Lagmöte yaaaay!! :D

hadde lagmöte igår hemma hoss Emelie Ljungman vår lagledare ;) vi käkade jätte goo kladdkaka och snackade om allt möjligt. åkte 6 och komm hem vid 8 jag var SKIIIT trött när vi kom hem! sen dushade jag och såg en film som heter "shes all that" den va skiitbra ;D
här är lagets blogg btw http://ponnyallsvenskanrrkk.blogg.se/ :) 


ramlade av :'(

Hoppträning igen som vanligt för pernilla hoppade bana på 1m på kombinationen räcke åxer snett igenom, räket gick bra och så mot åxern så stannar hon men jag fortsatte, rakt ner i hindret :( och plötsligt så ligger jag där, skriker av smärta, med armen under 3-4 bommar och min höft gör ********** ont!! :(  = AJ! så jag skriver stående med vänster hand just nu ;) men jag klarar mig! det kunde ha varit värre! pepita klarade sig fint hon med bara ett litet broddtramp på höger fram, jag tror att hon fick det från första hindret i landningen och att det gjorde lite ont så hon tyckte hon kunde ta vilopaus vid andra ;) olikt pepita hon stannar aldrig men om hon hadde ont så.
Pepita i hagen :)

Jagad av en ÄLG?!

jag gick ut på kvälls promenad med pongo. jag gick ut på ängen bakom hagen där jag sett en älgmamma med bäbis för några dagar sen. jag följde ån och tittade på alla millijonstals älgspår dom var överallt!! när jag hadde gått cirka 400m såg jag 3 spår som lädde in i ett par buskar på andra sidan ån 2 stora och en liten en älgfamilj! awwwwwwwwwwwww... <333 tänkte jag när jag hörde ett brak! jag förstod att det var älgarna! jag visste åxxå att en älgmamma med unge kan vara lifsfarligt om den "uppfattade en som ett hot mot ungen" jag mindes plötsligt i somras när jag blev jagad av en älg på Pepita! jag kunde höra hur mitt hjärta bankade i bröstet. medans jag sakta backade bakåt. pongo morrade. och plötsligt kom den, rusande mot åss! den var stor som
"en massa fula ord"   och hornen var meter höga! jag skrek desperat efter hjälp, och tänkte, varför måste allt händ just mej???!! samtidigt som jag försökte springa genom den ljupa snön när jag tappade pongos koppen!! jag hann knappt reagera innan pongo rusade genom snön mot älgen och skällde! älgen vände tvärt och sprang in i buskarna och sprang iväg med sin familj. pongo kom travande tillbaka till mej och såg ytterst nöjd ut ;D det ska han va! min lille hjälte <33 jag tackade honom med en massa kramar och pussar och en massa hundgodis såklart ;)
Hunden som ligger där, på soffan, uppoch ner, är min lite knasiga hjälte!! <33 LOVE U

Hjälm och Ridspö!! :)

Vi åkte in till norrtälge idag och hittade en liten hästshop som heter just det, hästshoppen ;) supergullig och dom  har det mästa! köpte både ridspö och hjälm ;) hjälmen ska dom beställa för att dom hadde den inte i smal så jag har inte fått hem den än, det är en lamicell silver super snygg!! finns typ inga bra bilder på den men lägger ut finare bilder om ngn vecka när jag får den :)
och här är mitt nya supersnygga hoppspö för bara 66kr!!!!!

Dippen gillar tydlien inte pongo :(

När jag tog ut hästarna imorse så tänkte jag "pongo är ju så snäll han kommer nog inte springa på hästarna om jag släpper honom" jag hadde fel :( så efter att jag släppt dippen och började gå upp till stallet för att hämta pepita så hör jag ett konstigt ljud som kom från hagen, jag vänder mig om och ser pongo springa efter dippen i full fart! PONGOO! skrek jag förtvivlat. helt plötsligtså vander sig dippen om men öronen bakåt och tänderna blottade och sänker huvudet och halft gnäggar, halft skriker och skenar rakt mot Pongo! 
Pongo kommer kutande med svansen mellan benen och ylar desperat samtidigt som han kastar sig ut under stängslet i sista sekund innan dippen kom ikap och står argt ocg frustar i hagen ocg blänger på pongo som har gömt sig bakom mej, fortfarande med svansen mellan benen. Stackarn. Hoppas bara han håller sig borta från hästarna i fortsättningen ;) Dippen som alltid är så snäll men hagen är ju hans revir så why blame him ;D

hoppträning!!

hoppträning härom dan gick superbra!! hoppade bana på cirka 8 hinder på 1,0 m.
men var liite förvirrande dock för jag skulle komma in på en oxer snetigenom och sedan komma snett på ett räcke på långsidan på 3 gallopsprong vilket var lite jobbigt för jag öyckades hela tiden komma in på 4 istället men i slutet gick det skitbra för jag behöver värkligen träna på banorna!! ;D 
jag och pepita <3 fast den här bilden är tagen på Ekeby i vallentuna förrförra stallet vi stodpå <3

Pongo är kastrerad! :O

Min stackars lilla Pongo är kastrerad så nu blir det inga små Pongisar ;),
Vilket kanske är ganska bra pga att världen inte klarar av mer än 1 pongo ;) han ligger mest och sover och små stönar och gnäller just nu,
Han har nog ont :(
men jag utnytjade narkosen han har i kroppen till att träna honom att gå ut lös utan koppel för han orkar ändå inte springa iväg som han brukar(men tog med en skinkbit just in case ;D) och han gick riktigt snällt och lydigt brevid mej.
hoppas bara att han kan sluta dumpa sin "avföring" i vardagsrummet nu! veterinären sa att kastreringen kanske skulle hjälpa, och veterinären har alltid rätt ;D puss å kram <33


SOL!

Solen är här SOHHOO äntligen! jag är på värsta bra humöret :)! + att ja ska sladda ridhuset snart men 4-hjulingen! ;) skiiitkul! och så kom rosa tilbaks!! min dag är räddad!! ;D så jag sitter här och dricker te och ska strax gå ut och fota hästarna :D lägger ut bilder senare! <333 Bild jag nyss tog på mitt öga va tycks? <3

liite utklipta bilder på pepita :)


Rosa?! rosa?!!?? ROSA!!??

Min älskade katt rosa har rymt! snyft. jag borde nog inte va så orolig med tanke på att hon är en stallkatt, som ska gå ute, och har gått ute hela sitt liv. men aja jag är orolig för henne! vi har ju bara haft henne i typ 3-4 veckor nu så kommr hon hitta hem elr änns vilja komma hem? och så läste jag att lodjurs favvoritmat är katter *svälj* OROLIG!!
If u see her tell meee!!!

Ridlektion!

Min kompis Veronika som jag skrev om i förra inlägget kom igår, och jag gav henne en ridlektion. Gick faktist mykt bättre än va jag väntat hon red för längesen men slutatde pga en ridolycka (dålig ridskola) men nu tar hon lektioner för mej :) hon har fin grundsits och det märkas att hon har ridit men bara glömt bort lite hur man gör. Vi planerar att till sommarn rida ut ihop! jag på Dippen och hon på pepita <3 om hon kan rida riktigt bra tills dess såklart ;)
Pepita är den svarta (schäck igentligen men det syns inte på bilden) den där bakom är diplomat (dippen) min gammla gubbe <333